Het gevoel binnen de recruitment industrie
Uitzendkrachten in de Benelux houden bij het kiezen van een arbeidsbemiddelingsbureau rekening met reputatie en persoonlijke ervaring. Velen melden echter een slechte recente ervaring met hun bureau. Werknemers die aangeven wel een goede talentervaring te hebben, zijn aanzienlijk meer geneigd opnieuw met hun uitzendbureau in zee te gaan.
Het kiezen van een bureau: reputatie is belangrijk
Verwachtingen voor recruiters: kansen en kennis
Loyaliteit van recruitment bureaus: ervaringen van talenten heeft invloed op herplaatsingen
Heb je interesse om in de toekomst weer met hetzelfde arbeidsbemiddelingsbureau samen te werken voor een vacature die bij je past?
Minder dan 2 op 5 werknemers in de Benelux zeggen dat ze opnieuw met hun meest recente arbeidsbemiddelingsbureau in zee zouden gaan. Werknemers die gedurende de talent cycle een goede ervaring hadden, waren 5 keer keer meer geneigd om toekomstige kansen bij hun bureau te overwegen.
Verwachtingen en ervaringen
Talenten geven aan verschillende uitdagingen tegen te komen in de lifecycle, maar communicatie en efficiency zijn de belangrijkste factoren als het gaat om een positieve ervaring. Bureaus die gebruik maken van technologie en betrokken blijven in de hele talent life cycle, zijn beter in het aantrekken en vasthouden van talent.
Hoe heb je het liefst dat recruiters contact met je opnemen tijdens een opdracht?
E-mail is het populairste communicatiekanaal tijdens het recruitment proces en tijdens een opdracht, maar het is niet de enige. Begrijp de voorkeuren van kandidaten: als recruiters contact opnemen via andere kanalen dan waar de kandidaat voorkeur aan geeft, geven respondenten aan dat zij minder geneigd zijn om opnieuw samen te werken met een bureau.
Hoe vaak wil je dat een recruiter contact met je opneemt tijdens een opdracht?
Ongeveer 3 van 5 kandidaten willen dat recruiters minimaal één keer per week contact met hen opneemt. Minder dan 45% geeft aan dat hun recruiter ook daadwerkelijk één keer per week contact opneemt. Bureaus doen er goed aan om na te denken over technologie dat bepaalde communicatiemomenten over kan nemen, zodat het beter aansluit bij de behoeften van een kandidaat.
56%
van kandidaten in de Benelux zegt een veelbelovende kans te hebben opgegeven omdat het proces te lang duurde
Top 5 meest voorkomende problemen tijdens de talent lifecycle
Talent noemt slechte communicatie en trage reactiesnelheid als een van de meest voorkomende moeilijkheden tijdens hun meest recente opdracht.
Top 5 problemen die het meest samenhangen met een slechte talent ervaring
Wanneer recruiters niet frequent reageren of wanneer het onboarding proces niet soepel verloopt, zien we een sterke correlatie met een negatieve overall talent ervaring. Kandidaten die aangeven meerdere problemen te hebben ervaren, willen vaker niet meer samenwerken met een bureau in tegenstelling tot kandidaten die maar één probleem ervaren.
Heeft het bureau waarmee jij werkt tijdens een opdracht wel eens contact met je gezocht over toekomstige kansen vóór de einddatum van je huidige opdracht?
Een derde van de respondenten zegt dat hun recruiter geen contact heeft opgenomen over toekomstige kansen, waaronder 30% van werknemers die graag weer met hun bureau wilde samenwerken.